“Krečenje”


Sigurno ste primijetili još jedno “krečenje” bloga.

Pokušao sam malo pojednostaviti ovu početnu stranicu:
– najnoviji komentari su dobili malo više prostora,
– arhiva je, izgledom, minimizirana,
– gostujuća kolumna zasad pripada samo Eri,
– broj zadnjih tekstova koji se prikazuju smanjen je na dva.

Jedan savjet:
ako želite pogledati tekstove koji su stariji od ova dva koja se prikazuju na početku, umjesto klika na “Stariji postovi” (na dnu stranice), može biti korisnije da u “Arhivi” (s desne strane) kliknete na zadnji (ili predzadnji) mjesec.

Nadam se da je ovim promjenama blog postao još bar mrvu ugodnije mjesto za enigmatska druženja.

9 komentara

  1. to vec spada u problem navigacije. sad vec ovdje ima puno materijala, ali mu se, vecinom, pristupa na prilicno “primitivan nacin” – pretrazivanjem preko Gugla.

    nesto ce trebati uraditi po tom pitanju. ispocetka bar da se omoguci pristup popularnijim temama.

    sugestije na ovu i druge teme koje se ticu funkcionisanja i organizovanja bloga su dobrodosle.

    a mene bi zanimalo da li je neko obracao paznju na to koliko je najvece kasnjenje komentara u rubrici “Najnoviji komentari”? kod mene je na jednom racunaru kasnjenje do 10 min. (kao sto je i podeseno), ali na drugom puno vece – po nekoliko sati… da li se to jos nekom desava?

  2. za pretragu ne znam da li je to uopste iko i koristio?? ako ima dovoljno zainteresovanih moze se i vratiti, ali sam stekao utisak da je prilicno nefunkcionalna.

    “najnoviji komentari” i “arhiva” trebali su biti kompenzacija za smanjenje broja prikazanih tekstova na prvoj strani. naime, zamisio sam da komentare uvijek mozete pronaci u rubrici s desne strane, ali ocito neki tehnicki problem uzrokuje veliko kasnjenje. trebalo je da kasnjenje iznosi najvise 10 minuta i tad se ne bi morao gledati broj ispod teksta koji predstavlja ukupan broj komentara uz taj tekst.

    generalno, o ovim detaljima skoro niko nikad ovdje i ne pise, tako da samo mogu “bacati grah” pogadjajuci sta se svidja a sta ne… 🙂

  3. hrid22 (prije 13 minuta 8 sekundi):
    Bolje izgleda zaista. Ako se arhiva radova moze smje…
    na temi: “Krečenje”

    Ovo je kod mene najnoviji komentar (koji je bio još u praistoriji). Problem će se pojaviti kod komentara koji su upisani na “sakrivene” tekstove (tekstove koji su na 2,3,4 strani)

  4. Ovako je već bolje. Deset vidljivih tekstova, objavljenih u posljednjih sedam dana, stvarno nije puno, bez obzira na vidljivost komentara. Možda su za onoga koji na blog dolazi 10 puta dnevno dovoljna i dva vidljiva članka, ali za sve ostale je malo.

Komentariši