Deveto prvenstvo Hrvatske u enigmatici (rezultati 3. kola)

22 komentara

 1. Pobjednik: Tihomir Jelić
  Podjela 2. mjesta: Alan Marinić, Zoran Radisavljević, Miloš Milićević, Tonči Milat
  Podjela 3. mjesta: Marko Mihaljević, Dinko Prašelj, Rudolf Reić, Slavko Bovan

  E da, nikad nije bilo ljepše biti diskvalificiran: drugi, diskvalificirani rad (pjesma, što nije bilo prihvatljivo) mi je donio 700 kn :

  Pjesma pomorcu

  Proteku proljeća, podare pritom
  Pokoji prosijedi pramen
  Prodornom pogledu prijateljevom
  Prigušiše plamen

  Prekaljeni pomorče,
  Pučinu plavu
  Posljednji puta preplovi
  Prenesi pozdrav
  Prevrtljivoj plimi
  Ponosno prođi po provi!

  Ponekad postane preteško
  Pravilan put pronaći
  Pod pritiskom prošlosti postanemo
  Puki promatrači…

  Prebrzo plime
  Preplave pijesak
  Preliju pehar patnje
  Prijatelju, putuj polako
  Ponesen pjesmom
  Poput počasne pratnje…

  Tonči

 2. Josipe, ako smijem malo skrenuti s teme, je li veliki problem ako tandem-skandi nisam naslovio? Kao što je i po ovom kolu očito, nisam baš detaljno pročitao propozicije za pojedina kola, jer sam bio u gadnoj stisci za sastavljanje! Tandem-skandi su mi inače ni vrit ni mimo, ali po mom mišljenju mogle bi do kojeg bodića.

  Tonči Milat

 3. Ono što je potrebno naglasiti jeste činjenica da je ovo takmičenje koje organizuje “Kviskoteka” najkvalitetnije, najmasovnije i usuđujem se reći i najobjektivnije na prostoru bivše nam države i koje okuplja najbolje majstore koji su dovoljno hrabri da, u odmjeravanju snaga, testiraju svoj rejting. Ovo je ujedno i izvrsna prilika za mlade snage da pokažu šta mogu i znaju. Svakome može biti čast naći se na bodovnoj listi makar u samo jednom kolu a da i ne govorim o ulasku u top 10!

 4. Kako vam se sviđa ova P-priča:

  PRIMJENITE PRAVILNU PROBAVU PREHRANE

  PRVO POSJEDAJTE PO PODU PREKRIVENIM PROSTRTOM PLAHTOM, PA PORUČITE PREDJELO – PREZALOGAJITE POLA PARČETA PUNOMASNE PRESAVIJENE PITE, PA POJEDITE PUNU PORCIJU PUNJENIH POSNIH PAPRIKA, PRELIVENIM PRESOVANIM PARADAJZOM. PREDAHNITE, PA PREĐITE PRAVOM POSLU – PRVENSTVENO PROBAJTE, PA POSLIJE POTAMANITE PEČENU PRASETINU, PILETINU, PURETINU – PRIPREMLJENE POHOVANIM POVRĆEM. PRITOM PIJTE PRVOKLASNO PLZENJSKO PREMIJUM PIVO (PAZITE – PIJUCKAJTE POLAKO). POTOM PROGUTAJTE PREGRŠT POSLASTICA, POŽUDNO POLIŽITE PRSTE, PAUZIRAJTE, PA PUCKAJUĆI POPUŠITE PURU. PRIJATNO!

  POSLUŠAJTE, PROVJERENO! PREPORUČITE PRISNIM PRIJATELJIMA!

 5. Hvala na komentaru. A ja zaboravio da se potpišem, ali me osječki prijatelji prepoznaše. Eto, ovim gurmanskim receptom sam osvojio 10 mesto i jedan bod i ja sam veoma zadovoljan. Nisam učestvovao u nijednom kolu dosad, samo u ovom i op – jedan bod. (A tek gde bi mi bio kraj da sam bio aktivniji :):):):):))

 6. Inace, mozda je prica malo potonula u plasmanu jer neke rijeci i konstrukcije nisu u duhu hrvatskog jezika, ali nijedna greska nije takva da se ne bi mogla otkloniti (npr. Poruciti se moze zamijeniti s pribaviti, parce izbjeci itd.) Inace, jako mi se svida!

 7. Tonči kaže da je ogladnio? Prijatelju, pojedi parče P-priče Petkovskog, pa popij prošek, protegni polako “papke”, pridremaj, pa pospavaj, posle potraži p….. (jao, sram me bilo!), pa pucaj! Prijatno! he-he :):)

Komentariši