Jeste li znali da je od danas…

… ukupan broj objava na ovom blogu veći od 1500, a ukupan broj komentara veći od 9000?

18 komentara

 1. Lijepi brojevi zaista, cestitke… plus ono sto se brojevima ne da predstaviti, sve skupa lijepo,… evo zaustavljam se, necu tushiti o vrijednosti…

  Evo malog priloga brojevima i, nadam se, uzitku – strucnjacima za “male zagonetke” nudim novu (mozda i nije, svejedno), mozda bi je mogli nazvati “dvojezicni indirekt”, ne znam, tanak sam u tome. Dakle ako je postavka

  MOJ MJESEC rjeshenje je sestoslovcana rijec

 2. Hajro kaže: “ja odoh u krpe”. Frazeološki izraz IĆI U KRPE mogao bi se iskoristiti za drugu poziciju u kvadratu 8×8. Ako se toga lati PSEĆI TRENER, možda bi mogao ispasti gotov sastav, a i ostali su pozvani…

 3. Sličnu zagonetku sam već nagdje vidio: možda neka stara Kvizorama? Zvoni mi ime Z. Arnauta, no teško se sjetiti. Uglavnom,tamo je to bila fonetska čitaljka, s postavkom You, Peter! i odgonetkom JUPITER.
  Nešto slično ima i Raos u svom prijevodu Alise u zemlji čudesa: Engleza na Jadranu u nekom restoranu odluči naručiti kavu pa veli : please, kavica! Što je dobio na stol?

  T.

 4. Nekad imam dojam da su sve teme ispremetane:)
  Zato se često odlučujem za anagrame u stihu. Njih je teško duplirati.
  Za ovaj anagram Antuna Košira nisam znala.
  A ja sam, uz obavezan šminkeraj G.Borisa Nazanskog, u Kvizorami br 1020 od 22.10.2011. objavila ovaj:

  Planet je peti
  (riješi il’ se sjeti!)
  Bar se meni čini
  Rašpa u množini!

  Ima li Berilac ovaj anagram u svojoj arhivi?

  Ljubica

 5. Koširov anagram je iz zbirke anagrama Dinka Kneževića, koja se pregledava programom koji je napisao Nenad Savić. Program i zbirka su besplatni, jednostavno se kopiraju i pregledavaju i može ih dobiti svako ko ih želi koristiti.

 6. Cryptomanu treba čestitati na tim velikim brojevima (1500 objava i 9000 komentara). Web-stranica Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira trenutno ima oko 1.550 članaka i oko 3.000 fotografija pa ja znam koliko je posla potrebno da se dostignu ti brojevi. Zato svratite bar ponekad na tu stranicu da vidite što ima novoga:
  http://www.oaza-bm.hr/

  Inače, upravo pripremamo redizajn stranice, s novim izgledom i dodatnim opcijama. Prelazak na novu stranicu predviđamo 1. I. 2013. godine (slučajno na moj rođendan).

Komentariši