Deveto prvenstvo Hrvatske u enigmatici (rezultati 2. kola)

20 komentara

 1. Kolega Željko Jozić prije nekoliko dana napisa, da ima “lip anagram od Branko M”,
  ako se anagram odnosi na mene neka ga objavi. Mislim da je Erin embrago već dignut.Čestitke svim učesnicima, svaki je vjerovatno dao svoj maksimum, a tabela je takva kakva je.
  Branko M.

 2. Treće mjesto uz Borata dijele i barunica Castelli (STARI, NE BI CUCLALA-S.Crnčević), Fox Mulder (X MU FOLDER – meni najbolji, Z. Capan) i Christopher Moltisanti ( POHOTNI STRAH, LICE SMRTI, N.Kraus).

  Najviše je autora sastavilo anagram s odgonetkom VITO CORLEONE (OTVORENO LICE): njih 15.

  Tonči

 3. Čestitke svima, a posebno Zoranu za zaista dobar anagram, mada nisam još gledao film, pa ne znam koliko se zapravo drala. 🙂
  Od svojih nisam ni očekivao više, a evo par solidnih za arhivu:

  DROT SE HVALI, ZATO RIKNE! (detektiv Alonzo Harris, “Dan obuke”)
  STRAHOVITI DENZEL ROKA!

  SAMA NEHAJNOST! (Samantha Jones, “Seks i grad”)

  Ivan

 4. Hvala na čestitkama!

  Poslao sam dvadesetak radova, od kojih mi se nekoliko činilo ozbiljnim kandidatima za bodove, dok je ostatak bio čisto da se kolekcija uveća i žiri malo nasmeje (poput anagrama VRELA I SVLAČI GAĆE – Allegra Savičević ili JA NA KARU – Ana Jurak). Na kraju, pokazalo se da je jednostavna kombinacija i pobednička.

 5. Sad su mi stigle skenirane strane iz “Kviskoteke”. Moram da se zahvalim redakciji i glavnom uredniku na onakvim komentarima i rečima hvale, učinili su mi veliku čast dodelivši mi prvo mesto u takvoj konkurenciji.

 6. Kolegi Branku Milovanoviću se zahvaljujem što je poklonio 10 primeraka svoje enigmatske zbirke “Knjiga ugank” udruženjima Slovenaca u Srbiji. Sinoć su ta udruženja organizovala priredbu u novosadskoj sinagogi, pa sam iskoristio priliku da uručim primerke knjige predstavnicima udruženja iz Beograda, Niša, Subotice, Zrenjanina i Rume. Ljudi su bili radosni što su dobili takav poklon i pozdravljaju autora knjige.

Komentariši