11. Memorijal Tomislava Munišića

Ispred Saveza zagonetača Srbije Zoran Radisavljević cijenjenom enigmatskom publikumu upućuje sljedeću obavijest:

Savez zagonetača Srbije (SZS) 22. i 23. maja 2010. u Banatskom Karlovcu organizuje 11. Memorijal Tomislava Munišića. S obzirom da je program raznovrstan i kvalitetan (anagrami, rebusi, logički problemi, Kviz kup Srbije) nadamo se da ćete pronaći vremena da dođete na ovu tradicionalnu manifestaciju.

MOLIMO VAS DA SVOJ DOLAZAK NAJAVITE DO 20. MAJA!
 
22. maj (subota)
 
9.30 – 10:00
Okupljanje gostiju i takmičara (u prostorijama mesne zajednice, gde se i održava Memorijal)

10:00 – 11.30
10. Anagramni kup Srbije. Takmičenje će se odvijati po istom sistemu kao i prethodne godine – dve anagramne teme u kućnoj radinosti (sreda i petak) i jedna na licu mesta (subota), uz naknadno glasanje sudija.

11:45 – 12:45
1. Logički kup Srbije (sastavljač zadataka: Nikola Živanović).
Ljubiteljima logičkih problema biće poslat mini-buklet za ovo takmičenje, a ukoliko ga neko ne dobije neka se javi.

12:45 – 14:00
Pauza za ručak

14:00 – 16:30
1. Kup Srbije u rešavanju rebusa (sastavljač zadataka: Zoran Radisavljević)

(EDIT Cryptoman: naknadno je odlučeno da se 1. Kup Srbije u rješavanju rebusa održi 24. maja u okviru foruma Enigma kafe, od 20:00 do 22:30. Takmičenje ostaje u sklopu 11. Memorijala Tomislava Munišića, i najbolji rješavači će dobiti pehar i medalje.
Propozicije takmičenja biće objavljene na forumu u petak, 21. maja.
)

23. maj (nedelja)

11:00 – 17:00
Treće kolo ovogodišnjeg Kviz kupa Srbije (sastavljači zadataka: Omer Ekić, Zoran Radisavljević)

U zavisnosti od slobodnog vremena i dogovora takmičara moguće je da će biti održan i turnir u atomskoj kvizovci.

Prenoćište u obližnjem motelu i doručak koštaju 1.600 dinara. Svi koji žele da im se obezbedi smeštaj treba da do 20. maja uplate taj novac na račun Saveza zagonetača Srbije 340-33930-87.

 
Kotizacija od 300 dinara (za one koji nisu članovi SZS) plaćaće se na licu mesta. Za sve informacije o Memorijalu i prijave obratite se domaćinu takmičenja Zoranu Radisavljeviću, na mejl zoradis AT eunet.rs ili telefon 064/297-3582.  

Dobro došli!

5 komentara

  1. Adnane, hvala na najavi.

    Forum “Enigma cafe” trenutno je u prekidu (verovatno zbog nekih problema sa serverom), no nadam se da će uskoro sve biti u redu.

    Prva tema za 10. Anagramni kup Srbije glasi: NIŠTA NIJE TAKO LOŠE DA NE MOŽE BITI GORE. S obzirom kako je krenulo kilavo, tema je baš prikladna, te se nadam se neće biti neka poplava ili tornado kad dođemo u Banatski Karlovac 🙂

    U slučaju da se problem ne otkloni, sve informacije o Memorijalu pogledajte na blogu Nikole Živanovića “Logika”: http://logika-nikola.blogspot.com/. Ako potraje sve do ponedeljka, 1. Kup Srbije u rešavanju rebusa biće održan na blogu Branislava Nikića “Rebusi”: http://rebusi.blogspot.com/

  2. Privremeni prekid foruma je okončan, pa je izvesno da će 1. Kup Srbije u rešavanju rebusa biti održan kao što je i planirano, u ponedeljak uveče na forumu “Enigma cafe”.

    Propozicije tog takmičenja biće postavljene sutra uveče.

  3. Poznate su dve od tri anagramne teme za Memorijal. Prvu je zadao domaćin takmičenja Zoran Radisavljević, i ona glasi: NIŠTA NIJE TAKO LOŠE DA NE MOŽE BITI GORE.

    Drugu temu zamislio je prošlogodišnji pobednik kupa Nikola Živanović i ona glasi: FINALE LIGE ŠAMPIONA, INTER – BAJERN. Radove na obe teme treba slati do subote u 11:30, na mejl zoradis@eunet.rs ili SMS porukom na 064/297-3582.

    Treći takmičarski rad biće sastavljan sutra na Memorijalu Tomislava Munišića.

  4. Tokom proteklog vikenda u Banatskom Karlovcu održan je 11. Memorijal Tomislava Munišića. Na programu su bili 10. Anagramni kup Srbije, 1. Logički kup Srbije i treće kolo ovogodišnjeg Kviz kupa Srbije, a u slobodnom vremenu upriličen je prijateljski meč u kvizovci. Memorijal ovim nije zvanično završen, jer preostalo je još da se ocene anagrami, a večeras će u okviru foruma “Enigma cafe” biti održan 1. Kup Srbije u rešavanju rebusa.

    Sve u svemu, na Memorijalu je učestvovalo pedesetak ljudi, i svima se zahvaljujem što su na ovaj ili onaj način doprineli da ova tradicionalna manifestacija uspe. Domaćini u Banatskom Karlovcu bili su Strahinja Vlajović, Vidan Đurić i Darko Čekerevac, koji su obezbedili odlične uslove za takmičenje, te im se zahvaljujem na gostoprimstvu.

    Izveštaj sa rezultatima može se pogledati na adresi http://www.voy.com/96502/

Komentariši