Kako vam se čini PQRST?

Eto danas završava PQRST, debi za neke BH-rješavače logičkih zagonetki.

Volio bih da nas upoznate sa vašim utiscima. Šta smatrate prednostima, a šta nedostacima jednog ovakvog turnira? Da li biste željeli učestvovati i na drugim logičkim internet-takmičenjima?
Sada treba i malo strpljenja, jer rezultati nekad prilično kasne. U svakom slučaju želim vam što bolji rezultat i što manje pogrešnih odgovora.

A pošto ovaj blog ima namjeru pomagati onima koji žele saznati kako (lakše) rješavati ovakve mozgalice kao na PQRST-u, uskoro ćete moći ovdje čitati i o tome…

5 komentara

 1. Pa evo, pocecu ja sa „priznanjem“. Ja sam Ljubica Bilalovic – Vili. Ovo je moje prvo takmicenje u logici. Ne ocekujem da sam postigla neki rezultat, ali bar sam se uvjerila da je ovo oblast koja me interesuje i da se u ovoj oblasti covjek moze fino zabaviti a i fino dokazati. Dakle spojeno ugodno s korisnim. Svaka rijesena zagonetka ispunila me zadovoljstvom . Zbog toga cu se potruditi da rijesenih zagonetki bude sto vise. Mogu zamisliti kakvo je zadovoljstvo dozivjeti da se nadješ u „ top deset“ na svjetskim listama, kao sto je PQRST a i druge s kojima ces nas, nadam se, upoznati. Zato iskrene cestitke Semsi.
  Posebne cestitke Cryptomanu koji je ovo osmislio. Nadam se da ce ovaj blog biti mjesto okupkljanja B&H logicara, bez obzira radilo se to o reprezentaciji ili o nama autsajderima, bolje receno, pocetnicima. Pa i Semso i Cryptoman su morali nekada biti pocetnici.

  Vili

 2. Stvarno sam se trudila da odvojim vremena za PQRST koliko sam god mogla, na kraju je to rezultiralo rješavanjem samo dva zadatka. POsljednja dva dana nisam baš imala vremena za rješavanje, zato se nadam da će ovo biti dovoljno za početak.

 3. Zahvaljujuci cryptoman-u saznao sam za ovu “igru”,
  pa sam odlucio da ucestvujem (nisam se pokajao).
  Danas sam dobio i rezultat:


  Dear Kockica Modrica from Bosnia and Herzegovina,

  Here is your early result of PQRST 14:

  Total: 420 points (over 1000 points –10 winners)
  Rank: #178 (in 218 competitors)


  Rijesio sam zadatke 1,2,5,7 i 9 a one ostale
  pravo da kazem nisam kako treba ni pogledao.
  Cini mi se da treba malo vise vremena za njih,
  a vremena kod mene nigdje na vidiku,
  a vjerovatno i da sam imao – ne bih ih rijesio 🙂
  Nema veze, zadovoljan sam i sa ovim rezultatom,
  drugi put ce biti ……
  Kako je kod ostalih?

 4. @Kockica Modrica
  Malo kasnim s odgovorom jer nisam bio tu. Hvala ti za ucesce. Nadam se da si se zabavio ovim glavolomkama. Vidim da si u konacnom poretku preskocio cak i jednog clana BH-reprezentacije za ovogodisnje Svjetsko prvenstvo. Zato, cestitam na rezultatu! Zadaci su, kao i obicno na PQRST, bili prilicno teski. Ukoliko nemas previse vremena predlozio bih ti one zadatke koji se brze rjesavaju, a o tome koji su to zadaci cu pisati uskoro na blogu. Nadam se da cemo se i dalje druziti ovdje. Pozdrav!

Komentariši