Učinite nešto malo za BiH (molba)

Sada bih nešto želio da vas zamolim. Vjerujem da su mnogi od vas koji dolaze na ovaj blog u mogućnosti da učine i nešto malo za Bosnu i Hercegovinu (nemojte samo tražiti politički prizvuk u ovakvim floskulama). Od ulaganja je potrebno zaista minimalno: nešto malo slobodnog vremena tokom naredne sedmice i maleni napor moždanih vijuga. Vjerujem da su mnogi od vas u mogućnosti pomoći.

Evo o čemu je riječ.

Na stranici http://www.puzzleratings.org/ratings/ je uspostavljena svjetska rang-lista rješavača logičkih zagonetki. To jest, postoje dvije liste. Jedna za pojedinačnu, a druga za ekipnu konkurenciju. Na pojedinačnoj listi su trenutno četiri državljanina BiH. Da bi Bosna i Hercegovina imala plasman na ekipnoj listi potrebno je da ima minimalno 10 rangiranih takmičara na pojedinačnoj listi. Dakle, potrebno je još samo šest takmičara.

Na ekipnoj rang-listi trenutni poredak je sljedeći:
1. Japan
2. Rusija
3. SAD
4. Hrvatska
5. Turska
6. Poljska
7. Velika Britanija
8. Ukrajina
9. Španija
10. Indija
11. Kanada

Da bi se neko plasirao na pojedinačnu rang-listu treba da učestvuje na bar jednom internet-takmičenju tokom godine. Prvo takvo takmičenje na redu je sutra (subota, 06.08.2005. god.), a zove se PQRST (14. po redu).

Sutra naveče će na stranici http://www.otuzoyun.com/pqrst/index.html biti objavljeno deset zadataka, a rok za predaju rješenja je sedam dana.

Potrebno je samo da preuzmete te zadatke, riješite onoliko koliko možete i pošaljete mail-om organizatoru. Ukoliko osvojite dovoljno bodova vi ćete pri sljedećem obračunavanju biti uvršteni na rejting-listu, a Bosna i Hercegovina će ući među države koje ostvaruju pravo plasmana na ekipnoj rang-listi.

U komentarima na ovaj post možete ostavljati sva pitanja u vezi PQRST-a, a nadam se da ću moći pružiti zadovoljavajuće odgovore.

Zamolio bih vas da sa ovim upoznate što više ljudi iz svoje okoline i iz svog mail-adresara.

Sretno i ugodna zabava!

I HVALA VAM MNOGO!

5 komentara

Komentariši