beats by dre cheap

Eroteka (107)

piše: Slavko Bovan ERO, Kikinda (Srbija)
  (urednik bloga Enigmatika (tupljenje i oštrenje))

Više puta smo kazali da nisu samo ukrštenice/križaljke enigmatika. Svi imamo neke omiljene zagonetke (pored svima omiljenih ukrštenica).
Moramo biti ponosni na bogatstvo enigmatskih vrsta koje ima naša (naše) enigmatika(e).

Od početka rada bloga, susrećem se interesantnom pojavom. Stižu mi razne poruke, a između ostalog, i apeli da bude više ovoga ili onoga. Razni su zahtjevi, neki čak i nerealni i tehnički neizvodljivi, neki traže više postova dnevno, neki traže da se malo uspori, neki bi da savjetuju da nešto izbacim (jer njima nije interesantno, a odmah to znači "nije nikome"). Ukratko prisjećam se priče "Svijetu niko nije ugodio", te prihvatam dobre sugestije, one manje dobre ignorišem i šibam dalje.

Rebusi su, čini mi se, doživjeli pravi procvat na internetu. Anagrami su stalno popularni, a sitne zagonetke koje sam nazvao "Zrnca", takođe, imaju svoju publiku (baš juče mi je stigla "molba" da se ćešće pojavljuju "zrnca"), ali najprijatnije me iznenadio odličan prijem
"Asocijacija", rubrike u kojoj svakog dana u podne kroz četiri slike tražim rješenje (asocijacija na te slike). Već sam zapazio da je oko podne "pojačan saobraćaj" na blogu. Pošto sam tu zagonetku (za početak) zamislio kao jednostavan zadatak za kolege koji nisu vični rješavanju ostalih vrsta zagonetaka, izgleda da sam makar za promil promila proširio krug ljudi zainteresovanih za ovu našu djelatnost. To je jedan od ciljeva ovih naših okupljališta, zar ne?
Doduše, svaki zadatak se brzo odgonetne. Srećom, rješenje se krije u komentarima pa se svi novopridošli gosti mogu poigrarati prije nego što "okrenu stranicu sa rješenjima".

P.S.
Zapažam da je
"Eroteka" o kompjuterima i dalje u žiži interesovanja. Ponavljam da mi se dopada konstruktivna i tolerantna rasprava koja je tim povodom vođena, ali zapažam da su izostali komentari nekih važnih aktera.

Logičke zagonetke
http://cryptoman.blogger.ba
29/01/2013 18:46