beats by dre cheap

"Memorijal Milana Milina"

U čast svog istaknutog člana i jednog od najvećih anagramista i majstora tzv. sitnih zagonetaka, Enigmatsko društvo "Dr Đorđe Natošević" iz Sombora, organizuje "Memorijal Milana Milina"


Zadaci: 

1. Anagram: Sastavite čist anagram od sljedećih slova:

PRVIH STO GODINA UKRŠTENICE, KRALJICE ZAGONETAKA


2. Rebus: Sastavite klasičan rebus u kome se u postavci (ne u rješenju) koriste
NAJMANJE DVA naziva BILJAKA (bilo koja dva predstavnika flore) s tim da makar jedan od tih naziva ima najmanje SEDAM slova. Naravno, nije propust ako se i u rješenju pojavi naziv  neke biljke  (nije propust, ali nije ni “startna prednost” rebusa).

3. Stihovna zagonetka (bilo koja stihovna zagonetka osim anagram):
Tema: škola (bilo koji pojam vezan za školu)
Ograničenje: najviše 8 stihova.

4. Obratni rebus (rebus kod koga se rješenje čita “naopako”): u kome se u postavci (ne u rješenju) koristi naziv makar jedne životinje čiji naziv ima najmanjeSEDAM slova). Naravno, nije propust ako se i u rješenju pojavi naziv  neke životinje (nije propust, ali nije ni “startna prednost” rebusa).

Rok za slanje:  01. mart 2013. godine.


Radovi se šalju elektronskom poštom na adresu slavkobovan@gmail.com ili slavkobovan@yahoo.co.uk.
Prihvatiće se i zagonetke poslate poštom (PAŽNJA) do 15.februara 2013. godine na adresu Slavko Bovan, Gavrila Principa 11, 23300 Kikinda.

VAŽNE NAPOMENE:
1. Pravo učešća imaju svi enigmati sa neograničenim brojem radova (u jednoj ili više kategorija).
2.  Nije potrebno slati crteže za rebuse. Dovoljno je navesti  ideje.
3. Radovi se mogu slati pojedinačno, po nekoliko u jednoj pošiljci, ili SVI zajedno.
4. Jezik: srpski, ekavica.
5. Ranije objavljene zagonetke neće se naći u konkurenciji  (svi učesnici TREBA da skrenu pažnju da je neka zagonetka objavljena i to mogu učiniti u svakoj faza žiriranja sve do trenutka objavljivanja rezultata). Nakon objavljivanja konačnih rezultata, svi prigovori se neće uzimati u obzir prilikom određivanja konačnog poretka.
6. Svaki od poslatih radove potpisuju se punim  imenom i prezimenom.
7. Preporučuje se slanje u PDF-formatu (ali to nije obaveza).

SISTEM BODOVANJA:
Svaki od 4 zadatka vrednovaće se posebno, a žiriranje će se odvijati po principu “Naslovnih anagrama” i to u dvije  faze.
1.Koordinator takmičenja će sve prispjele anagrame, stihovne zagonetke, rebuse i obratne rebuse složiti po azbučnom redu i poslati ih na žiranje SVIM učesnicima (svima koji su poslali makar jednu zagonetku) da odaberu određen broj (20 ili 30) po svom sudu najboljih. Na listu odabranih, autor može uvrstiti I JEDNU svoju zagonetku.
2. Po prikupljanju glasova biće napravljena lista od 30 najboljih zagonetaka u svakoj kategoriji koja će biti upućena (opet po azbučnom redu, bez imena autora) na više adresa uglednih enigmata koji će birati DESET najboljih (bodovanje 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 i 2 boda, dok će po JEDAN bod dobiti sve zagonetke prispjele na takmičenje).
Za svaku od četiri kategorije formiraće se tabela, te će se proglasiti pobjednici.
Ukupni pobjednik dobiće se sabiranjem bodova  za sve četiri kategorije(takođe po principu. 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 i 2 boda, a 1 bod za samo učešće). Za ukupan plasman, uzimaće se najbolje plasirana zagonetka u svakoj od četiri kategorije.
Pobjednici svake od četiri kategorije, kao i ukupni pobjednik biće nagrađeni knjigama.
(Moguće je da će biti još nekih nagrada, ali knjige su zagarantovane.)

Logičke zagonetke
http://cryptoman.blogger.ba
17/01/2013 11:59