beats by dre cheap

Eroteka (106)

piše: Slavko Bovan ERO, Kikinda (Srbija)
  (urednik bloga Enigmatika (tupljenje i oštrenje))

Pažljiviji čitaoci ove rubrike zapazili su (možda su zapazili) sa mi je anagram vrlo draga zagonetka. Volim da se zabavljam premetanjem slova (vidi "Naslovne anagrame" na mom blogu ili "Igru anagrama" na sajtu Jovana Novakovića).
Anagram su odavno proglasili kraljem zagonetaka, a ja mislim da mu titula baš pristaje.
Ipak, kada je "proces proizvodnje" u pitanju imam različita iskustva. Bude ponekad i dosta muke dok se nešto, koliko-toliko upotrebljivo, "isteše" iz nekih teških slova. Kako su mnoge teme ispremetane, najteže je pronaći šta anagramirati.
Anagrame sastavljam iz četiri razloga:
1. Takmičenja
2. Narudžbe
3. Koncepcija stranice koju radim "traži" baš anagram (ili raspolažem prostorom samo za anagram)
4. Zadovoljstvo (odmaram se od obaveza pa se zabavljam premetanjem slova iako znam da anagrami neće biti za objavljivanje). Vrijeme koje je potrebno da se napravi dobar anagram je veoma različito (od 2 sekunde do 2-3 dana).
Sve ovo pišem zbog interesantnog anagramnog dana koji se zbio juče (ponedeljak).
Sjednem u rano jutro za radni sto, uključim dva kompjutera, primaknem gomilu knjiga i papira, "zašiljim olovku" i počnem sa raščišćavanjem obaveza koje su me pritisle (osmosmjerke i skandinavke). Radim za jednim kompjuterom, a na drugom pratim internetska dešavanja (vrlo selektivno).
Dakle, radim, a povremeno "bacim oko" na blog i poštu.
Usred posla, dok sam listao svesku sa sastavljenim skandinavkama koje je valjalo opisati u uglu zapazih anagram koji sam sastavio za "Kvizoramu" (onaj Borisov raspis za ŠEGRTA HLAPIĆA). Taj anagram sam sastavio prije 4-5 dana i utrošio sam sat-dva na borbu sa nezgodnim slovima. Gledam, anagram nije loš... mislim... može da prođe...
"Hajde odmah da ga pošaljem, da ne zaboravim" - kažem sam sebi. U tom momentu slova se na papiru prosto sama "ispremještaše"...
Pogledam,... vidi-vidi... može i ova kombinacija. Provjerim slova i vidim da je sve u redu i da sam dobio odličan anagram. Ne smijem da napišem o kojem anagramu je riječ, jer je konkurs u toku. Zapazićete ga na vrhu tabele sa rezultatima (hahahahahah), jer je zaista dobar... Eto kako je vrijeme za sastavljanje relativno. Prvi anagram sam pravio najmanje 90 minuta, a drugi se "sam sastavio" za pola sekunde.

Nastavim da radim, a u međuvremenu mi za blog stiže aktuelni rebus (NIN-ova nagrada za roman godine). Odmah ubacim rebus, jer hoću da aktuelnost bude jedna od vrlina mog bloga. Potom sam autoru (Dejan Minić) poslao poruku da sam postavio rebus, pa sam na FB stavio link sa rebusom (hvalisajući se brzinom reagovanja), te odgovorih onima koji su tačno odgonetnuli rebus. U tom momentu, centar u mozgu zadužen za anagrame, alarmira mi da u imenu autora romana ALEKSANDRA GATALICE postoje sva slova od LASKA NAGRADA. Maših se za papir, napisah, prepisah, kad tako odličan anagram:
CELA NAGRADA TI LASKA.
Naravno, odmah na blog!

Ova dva mini-događaja sa anagramima (koji su zajedno trajali nekoliko minuta) dadoše mi dodatnu snagu da se borim s obavezama. Toliko su me razveselili da sam tek pred ponoć shvatio da sam "u radionici" i taj dan proveo 15 sati (u mukotrpnom poslu).

Ukratko, anagram ima i ljekovito dejstvo (Uhhh, možda je i doping!?)

Logičke zagonetke
http://cryptoman.blogger.ba
15/01/2013 23:26